انواع قالب وردپرس و تفاوتهای عمده بین قالبها
اگر در سالهای نه چندان دور صحبت از ساختن سایت اینترنتی با چند کلیک میکردیم شاید سخره میشدیم . ولی در این سالهای اخیر و با حضور قالب وردپرس و از همه مهمتر خود وردپرس ساختن سایت آسان شده . وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوا میتواند انواع قالب و پوسته را داشته باشد . به همین دلیل طراحان قالب دست به کار شده و انواع قالب را برای وردپرس طراحی کرده اند . قالب های وردپرس اکثرا با سلیقه های مختلف طراحی میشوند و در اختیار کاربران قرار میگیرند . میتوان گفت مهمترین نکته در طراحی قالب وردپرس اهمیت دادن به امکانات آن قالب و هماهنگی با وردپرس است .
یک قالب وردپرس علاوه بر داشتن ظاهری کاربر پسند و زیبا باید کارا نیز باشد . به این معنی که در بسیاری از قالبها مشاهده میشود که با توجه به ظاهر زیبای قالب ولی کد نویسی آن دارای مشکل است . شما به عنوان کسی که میخواهد یک قالب مناسب برای سایت خود انتخاب کند باید علاوه بر بررسی ظاهر قالب کد نویسی آن را نیز بررسی کنید . مهمترین نکته در کد نویسی یک قالب میتواند سرعت اجرا قالب باشد . هر چه کد نویسی قالب اصولی تر و حرفه ای تر باشد سرعت لود شدن سایت نیز بالاتر میرود و این یعنی افزایش محبوبیت سایت شما بین کاربران .
دسته بندی کلی قالب وردپرس
قالبهای وردپرس
در بین سیستم های مدیریت محتوا ، وردپرس جزو محبوب ترین آنهاست . امروزه شاهده آن هستیم که طراحان بسیاری به طراحی انواع قالب وردپرس روی آورده اند . ما در خمین مطلب به صورت جداگانه و اختصاصی انواع قالب وردپرس را بررسی خواهیم کرد .
نکته بسیار مهم در انتخاب قالب وردپرس این است که قالب انتخابی شما با هدف و موضوع سایت شما هماهنگ باشد . چرا که انواع قالبها برای اهداف مشخصی طراحی میشوند و استفاده آنها در موضوع غیر مرتبط ممکن است به سایت و هدف شما لطمه بزند .
قالبهای ووکامرس
ووکامرس در حقیقت یک افزونه است که سیستم فروش را در وردپرس راه اندازی میکند . به این معنی که شما اگر بخواهید چیزی را در سایت خود به فروش برسانید باید افزونه ووکامرس را بر روی وردپرس نصب کنید .
اصولا اکثر قالبهای وردپرس به دلیل اهمیت افزونه ووکامرس با این افزونه هماهنگ بوده و قابلیت فروش دارند . ولی ممکن است از نظر ظاهری بخش فروش سایت بسیار ساده باشد . بنابراین طراحان دست به کار شده و قالبهایی را به صورت اختصاصی و هماهنگ با ووکامرس طراحی کرده اند . تا علاوه بر هماهنگی با ووکامرس ظاهری زیبا نیز داشته باشند .
قالبهای صفحه سازهای وردپرس
علاوه بر قالبهایی که به صورت عمومی برای وردپرس هستند و قالبهای ووکامرس سومین دسته قالبهای صفحه سازهاست . وردپرس دارای دو صفحه ساز محبوب المنتور و ویژوال کامپوزر است . در بسیاری از موارد طراحان قالب خود را به گونه ای طراحی میکنند که فقط با این صفحه سازها کار میکند . یعنی شما برای کار با قالب نیاز به نصب آن صفحه ساز بر روی وردپرس را دارید .
گاهی هم قالب به گونه ای است که قابلیت هماهنگی با هر دو صفحه ساز را دارد .
دسته بندی انواع قالب وردپرس و کاربردهای آنها
قالبهای های وردپرس را میتوان به انواع قالبهای : فروشگاهی ، چند منظوره ، شرکتی ، خلاق ، نمونه کار ، املاک ، دایرکتوری ، خبری و آموزشی تقسیم کرد .
قالب فروشگاهی وردپرس
اگر شما قصد راه اندازی یک سایت فروشگاهی دارید و یا میخواهید در سایت خود محصولی بفروشید باید این نوع قالب را انتخاب کنبد . قالبهای فروشگاهی اصولا با افزونه ووکامرس هماهنگ هستند و طراحی آنها برای کاربران بهینه شده است . در میان قالبهای فروشگاهی هم تفاوتهایی وجود دارد . به طور مثال قالب فروشگاهی برای فروش کالای فیزیکی امکاناتی متفاوت با یک قالب فروش فایل دارد . مثلا در قالب فروشگاهی کالا دکمه های پیش نمایش یا دکمه لینک محصول وجود ندارد ولی در قالب فروش فایل وجود دارد .
بنابراین شما باید بدانید که فروشگاه شما چه میخواهد بفروشد و آیا کالای فیزیکی است و یا محصولات مجازی . حتما قبل از خرید قالب پیش نمایش قالب را حال چه به فارسی و چه انگلیسی بررسی کنید . امکانات مختلف آن را بسنجید و با اهداف خود تطبیق دهید . بسیاری از سایتهای معتبر فروش قالب وردپرس مانند ژاکت و راست چین پیش نمایش و توضیحات کاملی برای قالب دارند .
قالب چند منظوره و شرکتی وردپرس
این نوع قالب وردپرس در حقیقت قابلیت تمامی انواع قالب را در خود جای داده است . یعنی اصولا با یکی و یا چند صفحه ساز وررس هماهنگی دارد . قابلیت فروش نیز در این نوع قالب ها فراهم شده است و اصولا با ووکامرس هماهنگ هستند . قالبهای چند منظوره بیشتر برای سایتهایی مناسب است که حالت شرکتی دارند ولی در کنار آن چندین محصول نیز برای فروش دارند . بنابراین قسمتهای فروشگاهی انها طراحی های ساده داشته و بیشتر حالت کلاسیک ووکامرس را دارا هستند .
قالب خلاق ، نمونه کار وردپرس
این نوع قالب اصولا به گونه ای طراحی شده اند که طراحی بسیار زیبایی داشته باشند . در این نوع قالب اهمیت کمی به بحث فروش داده شده و بیشتر تمرکز بر روی نحوه نمایش نمونه کار هاست . اینکه عنوان نمونه کار کجا باشد و یا نوع فیلتر بندی نمونه کارها چگونه باشد اهمیت دارد . این نوع قالبها بیشتر برای سایتهای شخصی به کار میروند .
قالب املاک و دایرکتوری وردپرس
بیشتر قالبهای املاک به گونه ای طراحی شده اند که به صورت اختصاصی املاک را نمایش دهند . این نوع قالب اصولا دارای نقشه برای موقعیت ملک و مسیریابی هستند . بیشتر قالبهای املاک قابلیت افزودن ملک توسط کاربر را نیز دارند . یکی از بهترین قالبهای املاک در این زمینه قالب املاک هوزز است .
منظور از قالبهای دایرکتوری در حقیقت قالب های آگهی نامه هستند . در اکثر قالبهای دایرکتوری این امکان هست که کاربر بتواند اگهی خود را ثبت کند .
سایر قالبهای وردپرس
قالبهای خبری بیشتر برای ایجاد سایت خبری و مجله ای به کار میروند و بیشتر تاکید در این قالبها بر روی سرعت است . قالبهای آموزشی اصولا امکان نمایش فیلم مقمه آموزش را دارند و همچنین قابلیت فروش محصولات آموزشی را نیز در خود جای داده اند .
ویژگی های اصلی برای انتخاب قالب خود
- ابتدا به نوع سایت خود و هدف از راه اندازی سایت نگاه کنید ( فروشگاهی ، شرکتی ، نمونه کار یا … )
- در مرحله بعد امکاناتی که میخواهید در سایت خود داشته باشید را لیست کنید
- امکانات اصلی و مهم را بالای لیست و امکانات کم اهمیت را پایین لیست بگذارید .
- در میان قالب های مختلف آن دسته بندی جستجو کنید .
- پیش نمایش قالب را مشاهده کنید و چند صفحه را در پیش نمایش پیمایش کنید .
- ظاهر قالب را با توجه به هدفتان بررسی کنید ( گاهی شما ظاهر قالب را دوست ندارید ولی آن ظاهر کاملا مناسب هدف شماست )
- امکانات قالب را با امکانات لیست خود بسنجید .
- در پیش نمایش مانند یک کاربر با قالب کار کنید تا ببینید عملکرد قالب چگونه است .
- بررسی کنید اگر امکانات شما نیاز به افزونه خاصی دارد ، قالب از آن افزونه پشتیبانی کنید .
- حتی الامکان قالب را از سایت اصلی خریداری نمایید .
- با پشتیبان قالب صحبت کنید و سوالات خود را مطرح کنید قبل از خرید .
آیا از قالب های رایگان استفاده کنم ؟
هم بعله و هم خیر
بسیاری از قالبهای وردپرس در مخزن وردپرس به صورت رایگان وجود دارند . شما میتوانید بدون هیچ هزینه ای از آنها استفاده نمایید . اکثر این قالبها قسمتهایی دارند که با پرداخت هزینه فعال میشود ولی کلیت قالب رایگان است مانند قالب آسترا .
بسیاری از قالبهای پولی نیز وجود دارند که دارای لایسنس عمومی ( GPL) هستند و فقط لایسنس برای بروزرسانی استفاده میشود . اینگونه قالبها در بسیاری از ساتهای دانلود رایگان قرار گرفته است . پیشنهاد میشود که برای تست و بررسی قالب از این نوع قالبها استفاده کنید و بعد از اینکه امکانات آن را بررسی کردید . اصل قالب را از فروشنده اصلی خریداری نمایید .
قالبهایی نیز وجود دارند که برای فعالسازی انها باید لایسنس فروشنده را وارد نمود . افرادی این قفل را میشکنند و به قول معروف نال میکنند و قالب نال شده را در اختیار کاربران میگذارند . در استفاده این نوع قالبها باید احتیاط کرد . چرا که ممکن است دارای کدهای مخرب و یا تبلیغاتی باشند . بهتر است قبل از استفاده آنها فایلها را توسط سایتهای بررسی ویروس بررسی نمایید .
سخن آخر :
در نهایت باید گفت انتخاب یک قالب درست و هماهنگ با موضوع سایت میتواند باعث دیده شدن بهتر سایت شود . گاهی دیده میشود یک سایت فروشگاهی از قالب چند منظوره استفاده کرده و یلعکس . با انتخاب درست قالب وردپرس میتوان تا حد زیادی راه را حتی برای سئوی سایت نیز هموار کرد .